Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond Vleermuizen (en zelf spotten…)

juni 12 @ 20:30 - 22:30

Kijk niet vreemd op als u deze lente en zomer een stoet van ecologen in oranje hesjes na zonsondergang door de straten van Nieuw-West ziet fietsen. Met batdetectoren en zaklampen zijn ze op zoek naar vleermuizen. Tijdens de informatieavond vertelt stadsecoloog Koen Wonders samen met collega’s over het nut van het nachtdier en de noodzaak van het ecologisch onderzoek waarmee de gemeente bewoners die hun huis willen verduurzamen flink tegemoet komt.

Gemeente Amsterdam voert tot september een grootschalig ecologisch onderzoek uit. Stadsdeel Nieuw-West is momenteel als eerste aan de beurt en heeft straks een eigen zogenoemd Soorten Managementplan (SMP). Met dit plan biedt de gemeente huiseigenaren de mogelijkheid zonder eigen ecologisch onderzoek over te gaan op het verduurzamen van hun woning. Voor meer informatie: Natuurvriendelijk isoleren van woningen (website gemeente)

20.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur) met bij goed weer de mogelijkheid om na afloop bij zonsondergang mee te lopen om zelf vleermuizen te spotten.

Gegevens

Datum:
juni 12
Tijd:
20:30 - 22:30