Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maak je eigen zalf van vers geplukte kruiden

april 6 @ 14:00 - mei 13 @ 17:00

Ontmoet Moos, een gepassioneerde kruidenliefhebber met een missie om ons terug te brengen naar de essentie van de natuur. In deze workshop neemt Moos je mee op reis door de wereld van wilde kruiden en bloemen. Ze deelt haar diepgaande kennis over het hele proces, de beschikbare kruiden (afhankelijk van het seizoen en wat de natuur te bieden heeft), hun geneeskrachtige eigenschappen en hoe je ze effectief kunt combineren.

Samen met Moos ga je zelf kruiden en bloemen plukken in haar kruidentuin, waarbij ze je begeleidt om deze zorgvuldig bij elkaar te verzamelen. Moos is gefascineerd door “onkruid” en de eetbare schatten die de natuur te bieden heeft. Ze heeft veel geleerd tijdens haar Kruidenvakopleiding en wil haar kennis graag met anderen delen. Alles wat we nodig hebben, groeit namelijk al om ons heen!

Na een uitgebreide sessie wildplukken en de lessen van Moos, ga je aan de slag met het maken van je eigen zalf. Je kiest een basis van olie of alcohol en combineert deze met kruidenwater. Dit alles op basis van de collectie van kruiden en bloemen die je zelf hebt geplukt. Deze zalf moet nog drie weken trekken na de workshop, maar daarna heb je een zelfgemaakte, natuurlijke zalf van 30 ml vol geneeskracht in handen.

Leer hoe je kunt profiteren van de giften van de natuur, over verschillende kruiden en bloemen die overal in de natuur terug te vinden zijn. Ga mee op onderzoek en ontdek samen met Moos de schoonheid van de wilde natuur!

Reserveer hier een plek!

 

Gegevens

Begin:
april 6 @ 14:00
Einde:
mei 13 @ 17:00
Site:
https://wecandoo.nl/atelier/amsterdam-moos-zalf-zelfplukkruiden