Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Groen Dag: ontmoet de makers van het voedselbos

juni 25 @ 12:00 - 17:00

Tijden

13:30-14:30 uur Rondleiding (buurt)voedselbos Sloterplas: ontmoet de makers!

15:00-16:00 uur Rondleiding (buurt)voedselbos Sloterplas: ontmoet de makers!

12:00-17:00 uur Natuurkamer Kiosk (& WC) open & de hele dag: spelen in de (vernieuwde) Natuurspeeltuin bij de Natureluur!

Locatie

Melden op de dag zelf voor meer informatie bij de Natureluur/Natuurkamer, c/o gebouwtje ‘De Drijfsijs’, adres: President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam, 020 411 51 77. Op de Open Groen Dag zijn bij de Natuurkamer in de Drijfsijs van 12:00-17:00 uur medewerkers/vrijwilligers aanwezig die de weg naar het voedselbos Sloterplas kunnen wijzen als u het niet kunt vinden.

Aanmelden (alleen nodig voor de voedselbos rondleidingen)

Aanmelden voor de voedselbos Sloterplas rondleidingen kan door te mailen naar verbindt@pm.me of via Whatsapp naar 06 10 39 58 78 (Vincent).

Bereikbaarheid Natureluur/Natuurkamer en Voedselbos Sloterplas

Parkeren: terrein Sloterparkbad. Tram: eindhalte tram 7 (Sloterpark, daarna 400 meter lopen naar de Natureluur). Fiets: er zijn houten fietsrekken in de Natureluur op veel plekken.

Informatie over de Natureluur en de Natuurkamer

https://www.denatureluur.nl/

https://de-natuurkamer.nl/

Historie van het (buurt)voedselbos Sloterplas

Begin 2023 is het voedselbos Sloterplas gerealiseerd door buurtbewoners en vrijwilligers Vincent en Rens. Het voedselbos Sloterplas is mede mogelijk gemaakt dankzij buurtbudgetten van de Gemeente Amsterdam. Begin 2023 is het voedselbos Sloterplas met hulp van vele groen vrijwilligers aangelegd tijdens drie plantdagen. Het voedselbos ligt er nu schitterend bij tussen de Heemtuin en de Natureluur. Het voedselbos is echt een verrijking van dit mooie stukje Sloterpark. Tijdens de Open Groen Dag kunt u zich opgeven voor een rondleiding door het voedselbos Sloterplas door de initiatiefnemers Vincent en Rens. Van hen leert u op de dag zelf ook meer over de mooie omgeving waarin het voedselbos is aangelegd.

Wat kunt u allemaal zien in het (buurt)voedselbos Sloterplas

Het voedselbos is het hele jaar door te bezoeken. Het voedselbos heeft meerdere lagen van eetbare planten. U kunt er genieten van bloesem in het voorjaar en van noten en vruchten in het najaar. Zoals appels, peren, pruimen, walnoten en bessen! Dwars door het voedselbos lopen spannende paadjes en eromheen zijn takkenrillen aangelegd. Nog niet alles is volgroeid in het net aangelegde bos. Maar tijdens een bezoek kunt u jonge aanplant zien van kruiden, groenten, fruit, paddenstoelen en prachtige bloemen. Wanneer het voedselbos volgroeid is, hoef je niet te zaaien, alleen te oogsten. Het bos draagt met zijn eigen ecosysteem bij aan de verbetering van de biodiversiteit en de flora en fauna en de bodemkwaliteit van het Sloterpark. Het voedselbos is genieten voor bijen, hommels, insecten en vogels én ontworpen als ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Gegevens

Datum:
juni 25
Tijd:
12:00 - 17:00