Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maak je eigen suikerloze jam van vers geplukte kruiden en vruchten

april 13 @ 14:00 - april 27 @ 17:00

Ontdek de geheimen van wilde kruiden en de kunst van jam maken, samen met Moos!

Wil je leren hoe je kunt profiteren van de giften van de natuur? Maak dan kennis met Moos, een deskundige in wilde kruiden. Ze neemt je mee op ontdekkingstocht door het gehele proces: van het wildplukken tot aan het maken van de jam. Moos deelt haar kennis over de verschillende kruiden die seizoensgebonden en afhankelijk van de natuur beschikbaar zijn. Zo kun je in april paardenbloemenjam maken en in het najaar jam van lijsterbessen. Ontdek daarnaast de verborgen geneeskracht van verschillende kruiden en leer hoe je ze kunt combineren om unieke smaken te creëren!

Tijdens de workshop krijg je de kans om zelf kruiden te plukken in de prachtige kruidentuin van Moos. Daarnaast verzamel je bessen in het nabijgelegen park. Na een uitgebreide sessie wildplukken en de lessen van Moos, komt nu het volgende onderdeel: het maken van de jam! Je kunt kiezen om je jam te maken met behulp van bectine, agar agar of chiazaad – allemaal gezonde alternatieven zonder toegevoegde suiker. Moos zal je begeleiden bij het proces, zodat je een heerlijke pot jam kunt maken om mee naar huis te nemen.

Deze workshop is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar en biedt een unieke kans om creatief te zijn met de natuurlijke rijkdom om ons heen. Maak je eigen gezonde, unieke jam en ontdek de magie van wilde kruiden!

Reserveer hier een plek!

 

Gegevens

Begin:
april 13 @ 14:00
Einde:
april 27 @ 17:00
Site:
https://wecandoo.nl/atelier/amsterdam-moos-wildplukken-jam