Wie, wat, waar

De Natuurkamer wil wijkbewoners, (kleine) ondernemers en organisaties in Amsterdam Nieuw-West samenbrengen in projecten en activiteiten. Samen met de buurt werken wij aan een creatieve mix van laagdrempelige (natuur)activiteiten, vernieuwende programmering en een aantrekkelijke horecaplek in het mooiste stadsparadijs van Amsterdam. De Natuurkamer bedient diverse doelgroepen en wil voor iedere portemonnee iets aanbieden. Daarnaast biedt de Natuurkamer plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij alles wat we doen hebben we oog voor duurzame ontwikkeling (People, Planet & Profit).

Omgeving

De Natuurkamer zal zich vestigen in een bijzonder stukje Amsterdam aan de Sloterplas. Een groene oase met unieke flora en fauna, veel waterpartijen, een natuurspeeltuin en een heemtuin. Met deze campagne willen wij iedereen deelgenoot maken van het optimaliseren van onze locatie. Met het steunen van deze campagne draag jij bij aan een natuurbelevingscentrum waar verbinding tot stand komt. Jouw donatie gebruiken wij voor het aanschaffen van duurzaam materiaal en voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via de Natuurkamer maken zij kennis met de horeca en met werken in het groen.

In de bedrijfsvoering van de Natuurkamer voert duurzaamheid en het promoten van een groene leefstijl de boventoon. De Natuurkamer wil zich verder ontwikkelen als expertisecentrum op het gebied van natuur en educatie; een platform waar kennis over de natuur en gezonde en eerlijke voeding wordt gedeeld. Ons streven is om zoveel mogelijk (stads)kinderen het groen in te krijgen. De Natuurkamer moet een plek zijn waar kinderen én volwassenen altijd terecht kunnen en waar ze kunnen leren over de waarde van de natuur en het eten dat ze in hun mond stoppen.

De nieuwe horeca speelt een belangrijke rol in een gezonde exploitatie van De Natuurkamer. Bij de Natuurkamer geniet je van goede koffie, kruidenthee, verse sappen, huisgemaakte taarten en soepen, een (h)eerlijke lunch of een feestelijke catering. De oogst uit onze moestuin en uit het park wordt verwerkt in de keuken en bij kookworkshops. Alle activiteiten bij de Natuurkamer hebben een relatie met natuur.

De Natuurkamer is een collectief van buurtbewoners, Reload the City, Heemtuin Sloterpark, de Natureluur, Natuur is een Feest, buitenspeelorganisatie de Natuurfontein en de groene scholen Spring High en Econasium. De Natuurkamer is door het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West gekozen als winnende inzending van het traject “Maak ‘t in de Drijfsijs”. De beoordelingscommissie heeft aangegeven “positief verrast te zijn door het brede samenwerkingsverband en de passie en betrokkenheid die het team uitstraalt voor de plek, de buurt en het voorstel.” (…) “Uw team is zodanig samengesteld dat in principe verschillende disciplines en capaciteiten aan boord zijn. Een breed samengesteld team is behulpzaam voor het spreiden van risico’s.”